Tajikistan

Tajikistan – Midasien Ibex

Jagt på Midasian Ibex

Dette er den ultimative jagt – men, jagten er benhård og hamrende
anstrengende.

Du får behov for alt, hvad der hører jagten til – du kommer igennem hele følelsesregisteret. Alle dine sanser kommer i spil. Du bliver træt og slidt, kold og varm, du får ondt, du oplever glæde og lykke og et fint kammeratskab i stor natur, hvor alle hjælper alle igennem strabadserne.

Transporten foregår mest på gå-ben, men også lidt på hesteryg. Sadlerne minder ikke meget om dem, du finder på en dansk rideskole – de er væsentlig hårdere, væsentlig mindre og langt fra lige så behagelige, men hvad betyder det, når jagtadrenalinen buldrer i blodet.

Du bevæger dig så højt eller så lavt, som det er fysisk muligt for dig og trækdyrene. Du vil overraskes af, hvad hestene formåer at præstere når de klatrer op eller ikke mindst kravle ned.
Det går over dale og bakketoppe, bjergtinder, gennem søer, vandløb, over stok og sten, samt over hængebroer og uvejsomt terræn af smalle passager og skrænter, hvor der er langt ned og højt op. Man gør det bare roligt, sikkert og koncentreret – så sker der intet, hvis du har tillid dine tjetjenske guider og bjergfører, der fører dig så tæt på en vildtet som muligt. Her indledes så en ofte anstrengende og lang pürsch op eller ned, indtil du når ind på en skudafstand, som du kan leve med – forvent skudafstande langt over 200 meter – en fantastisk jagt for rigtige drenge og piger.
Du vil møde en særdeles gæstfri og venlig befolkning. Du vil være blandt dygtige jægere, som nærmest er ét med en næsten jomfruelig smuk natur.