info@jellingrejser.dk   75 87 23 44

Learney House

En rejse tilbage i historien!

Det 3.500 ha store gods ”Learney Estate” er beliggende I Aberdeenshire i det nordøstlige Skotland nær den lille landsby Torphins – kun 35 km fra Aberdeen Airport.
Den gamle smukke hovedbygning ”Jagtslottet – Learney House”, blev bygget i 1747 af en lokal forretningsmand, med æstetisk sans for arkitektur og natur.

Slottet er opført i massiv grå granit og fremstår majestætisk og tro mod omgivelserne i den storslåede skotske natur. Learney House er beliggende i pragtfulde skov- og parkomgivelser med en storslået panoramaudsigt over Dee dalen og det sydøstlige Aberdeenshire, hvor højlandet stolt rejser sig i horisonten.

Jagtslottet er nænsomt og smagfuldt renoveret til en standard, som har bevaret den uformelle stemning, der stadig bærer præg af et gammelt skotsk herresæde. Learney House emmer af kultur og historie med flotte lyse rum og højt til loftet, smukt dekoreret med autentiske møbler, malerier og andet bevaringsværdigt interiør, som i sin helhed og sammensætning giver den rette atmosfære.

Gæsterne bydes velkommen i stueetagen i en stor hall med brændeovn. Her findes en smuk spisestue med åbent ildsted, samt en hyggelig og herskabelig opholdsstue ligeledes med åbent ildsted.

På første salen på findes indkvarteringen – to dobbeltværelser med enkeltstående senge – to familieværelser hver med en dobbeltseng og en enkeltstående seng – herforuden findes to små enkeltværelser – til sammen deler indkvarteringsafdelingen 3 badeværelser med kar og dush.

I tilknytning til indkvarteringsafdelingen er der en dejlig opholdsstue med åben ildsted, TV og DVD.

Selvforplejningen foregår i et fuldt udstyret køkken med spiseplads til 10 til 12 personer. Indenfor en radius af kun 5 km fra Learney House findes der både gode indkøbsmuligheder samt flere restauranter / pubs, hvis man vil ud at spise og opleve stemningen på en autentisk skotsk pub og måske nyde en ”pint” i den lokale atmosfære.

Mulighederne fra Learney House Jagtslottet – og ikke mindst omgivelserne, gør et ophold på Learney House til noget helt specielt.

Learney House er den perfekte base for jægere og andre natur-entusiaster, der vil udforske Skotland for eksempelvis hjortejagt i højlandet i efteråret – jagt på den røde sommerbuk i sommermånederne eller småvildtjagt i efterårs- og vintermånederne for den inkarnerede haglbøssejæger.

Noget af Skotlands mest berømte fiskevand for lakse- og ørred-fiskeri smyger sig i dalene omkring Learney House – mon ikke et berømt fiskevand som ”River Dee” kan få de fleste sportsfiskere til at spidse øre.

Endvidere har jagt- og fiskeentusiaster, en mulighed for at prøve kræfter med en såkaldt ”Macnab” – hvor man på én og samme dag skal nedlægge en højlandshjort, skyde en grouse og fange en laks.

Indenfor en radius af en ½ times kørsel findes ikke mindre end fire 18-hullers golfbaner – på selve Learney findes en bane med 9 huller.

Learney House har ofte dannet rammen for mindre grupper af kultur- og whiskyentusiaster, som har ønsket at besøg et eller flere af de mange whiskydestillerier som ligger indenfor en times kørsel – den mest berømte er nok destilleri Glenfiddich. Her er det muligt at anvende udlejningsbil, som kan stå klar ved ankomsten til Aberdeen Airport. Af andre muligheder af interesse kan være: Fotosafari, højlandsvandring, ridning eller svæveflyvning. Ring og forhør for et uforpligtende tilbud på et ophold på Learney House.

Velkommen til det skotske højland!