info@jellingrejser.dk   75 87 23 44

Royal Deeside & Aberdeenshire Estates

Højlandshjorte I Royal Deeside – Learney House

Jagten 
Jagten på den skotske højlandshjort må betragtes som enestående, både hvad angår jagtform, spændings- og naturoplevelse. Speciel brunstperioden, der normalt begynder i slutningen af september, kan tage pusten fra selv den mest velbevandrede riffeljæger.
Netop her på de lyng- og græsklædte hedesletter i det skotske højland forstærker brunsthjortens brøl – et stemnings billede mættet med spænding og intensitet som er svært at forklare – det skal opleves…

Vore hjortedistrikter som går under betegnelsen “Royal Deeside & Aberdeenshire Estates” omfatter velrenomerede højlandsgodser som Glenfiddich, Invercauld, Glenmuick, Finzean Estates og Baddoch – tilsammen udgør mere end 80.000 hektarer og med en årlig afskydning af over 200 kronhjorte samt 600 hinder og kalve.

Jagten på kronhjort foregår primært som pürsch fra morgen til sidst på eftermiddagen, hvor man sammen med stalkeren afsøger slugter og højdedrag for jagtbare hjorte. Den normale afskydningspolitik i Skotland er, at man bestræber sig på at nedlægge gamle og afskudsbare dyr, som stalkeren med sin ofte mangeårige erfaring og viden udpeger for jagtgæsten.
Hjortejagt i Skotland er ikke trofæjagt, men en jagt- og naturoplevelse af de helt store.

Indkvartering
Vores hjortejagt områder i eller omkring det naturskønne Royal Deeside, er alle beliggende indenfor en radius af 90 km vest for Aberdeen Lufthavn, hvorfra der kun er en lille times kørsel til jagtslottet Learney House som er indkvarteringsstedet for langt de fleste af vore jagtgæster som jager hjort på ovenstående godser.

Det er muligt at blive indkvarteret i feriehus eller hotel, men også på det smukke jagtslot Learney House.

Learney House der er et gammelt herresæde fra 1700-tallet hvor stemningen og interiøret fra et skotsk herresæde stadig er bevaret, hvilket giver nogle fantastiske indkvarterings rammer for både jægere og andre naturudøvere. Learney House er beliggende ved landsbyen Torphins i Royal Deeside, kun 35 km vest for Aberdeen lufthavn.
Indkvarteringen der er på egen forplejning, foregår i vestfløjen af hovedbygningen hvor man har adgang til bl.a. eget køkken med moderne hjælpemidler, dejlig opholdsstue med åben ildsted, 5 store soveværelser m.v. Der findes gode indkøbsmuligheder i området, såvel som det også kan være en mulighed at spise ude på en af de lokale pub’s eller restauranter.

Feriehusene er beliggende centralt ved jagtområdet. Sceneriet er ofte storslået og man kan på det det rigtige tidspunkt af året ofte høre hjortene brøle lige uden for vinduet.
De fleste feriehuse er beliggende i nær tilknytning til indkøb og spisesteder. Ophold i feriehuse er baseret på egen forplejning, og normalt er linned inkluderet i prisen.
Indkvartering kan også foregå på hyggelige lokale hoteller eller guest houses, der er tæt beliggende ved jagtområdet. Her vil opholdet inkludere morgenmad og dobbeltværelse. Det er som regel altid muligt at bestille madpakke og drikkelse til jagtdagen.

Prisen inkluderer

 • Op til 4 dages jagt
 • Jagtføring 2:1 eller 1:1
 • 2 hjorte (som udgangspunkt – kan ændres)
 • 5 dages hotelophold med morgenmad eller 5 dages ophold på Learney House på egen forplejning
 • Dobbeltværelse
 • Kørsel på jagtområdet

Priser

Hotel
Learney House
Hotel Learney House
Pris pr. jæger inkl. 2 hjorte
Kr. 14.100,-
Kr. 13.500-
Pris pr. jæger inkl. 2 hjorte
Kr. 20.900,-
Kr. 20.300,-
Pris pr. ledsager
Kr. 3.400,-
Kr. 2.900,-
Pris pr. ekstra ophold pr. dag pr. person
Kr. 675,-
Kr. 575,-
Pris pr. ekstra hjort
Kr. 7.350,-
Kr. 7.350,-

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter
 • Udlejningsvogn
 • Måltider (udover morgenmad ved indkvartering på hotel)
 • Enkeltværelsestillæg
 • Afhentning i lufthavn
 • Evt. leje af riffel
 • UK våbentilladelse
 • Drikkepenge til stalker
 • Trofæbehandling

Pris pr. jæger

FRA Kr. 13.500,-

Ophold

Hotel Eller Learney House

Jagtperiode

FRA MIDT SEPTEMPER