Wyoming, USA2017-12-08T12:48:13+00:00

Wyoming, USA

Jagt i Wyoming – USA

Priser

Alle nedenstående priser er under forudsætning af at jægerne bor som beskrevet under “Indkvartering” – vi kan mod en ekstra betaling på kr. 2.000,- højne indkvarteringsniveauet og måske også højne niveauet på byen man bor i ved at flytte til Buffalo.

Nedenstående priser inkluderer:

 • Ophold i byen Kaycee
 • Fuld forplejning
 • Al kørsel i forbindelse med jagten
 • Riffelleje
 • Transfer til og fra lufthavnen
 • Afskydning af én af de nedenstående (afhængig af pakke)

Pronghorn antilope: 3 dage – US$ 2550,-

Muledeer – storøret hjort: 5 dage – US$ 4800,-

Whitetail: 5 dage – US$ 4800,-

Mountain Lion: 5 dage – US$ 5600,-

OBS: til ovenstående priser skal der tillægges nedenstående obligatoriske tillæg.

Tillæg:   
Tag til afskydning  US$ 326 
Conservation stamp  US$ 12,50
Donation/slagtning/kød  US$ 100
Tillæg i alt US$ 438,50


Elk / Wapiti

Prisen inkluderer:

 • Indkvartering i en lille hytte smukt beliggende i bjergene
 • Fuld forplejning
 • Al kørsel i forbindelse med jagten
 • Riffelleje
 • Transfer til og fra lufthavnen
 • Afskydning af én af de nedenstående (afhængig af pakke)

5 dage – US$ 7000,-

OBS: til ovenstående pris skal der tillægges nedenstående obligatoriske tillæg.

Tillæg:   
Tag til afskydning  US$ 1071 
Conservation stamp  US$ 12,50
Donation/slagtning/kød  US$ 100
Tillæg i alt US$ 1522

Rejsen

Rejsen til Wyoming kan foregår på flere måder. Mange synes at rejsen bør kombineres enten med et ophold i New York eller en anden storby på vejen ud eller hjem. Andre foretrækker at kombinere jagten med et ophold i den fantastiske National Park ”Yellowstone” som også ligger i Wyoming bare 4½ timers kørsel fra hvor vi jager. Andre gør jagten i USA til en familietur og tager kone og børn med, alt efter ønske behov og egne interesser. Flyver man så direkte som muligt, er det oplagt at benytte Icelandair via Reykjavik. Dette er Jelling Jagtrejser, naturligvis behjælpelig med. Vi kan altid tilpasse individuelt, hvis man vil mere end blot jagten.

Uanset hvad man måtte ønske og finde på, så er jagten en rigtig stor oplevelse. Vi er, for at sige det lige ud, ude på bøhlandet I Wyoming. Vores gæster / jægere bor som oftest på et lille Motel i byen Kayses, blot en times kørsel fra lufthavnen vores gæster flyver ind til ”Casper”. Det var bl.a. her på disse kanter de to berømte banditter ”Butch Cassidy and the Sundance Kid” slog deres folder tilbage I slutningen af 1800 tallet. Vi er i det vilde vesten.

Menneskene er fantastisk søde og gæstfrie, så man er velkommen overalt.

Naturen er storslået og sender tankerne tilbage til de amerikanske westerns med store prærieområder, barske forrevne klippeformationer, og vidder så langt øjet rækker. Her er bare smukt.

Jagten i USA, (Wyoming) starter med, at man året forinden søger om licens (tag) til at skyde f.eks. en Wapiti hjort (elk), Nordamerikas eneste antilope (Pronghorn) og storøret hjort (Mule Deer). Der er et begrænset antal licenser til rådighed i hvert område således, at licenserne bliver tildelt jf. et lotteri, altså man køber et lod og deltager i en lodtrækning om en licens.

Hvis man er så heldig at vinde i lodtrækningen og ønsker at deltage i jagten, køber man en licens (tag) til hjorten / antilope, hvorefter man har tilladelse til at gå på jagt i staten Wyoming. Som oftest er det ikke noget problem at få tilladelsen til Pronghorn eller de mindre hjortearter som Mule Deer og Whitetail, hvorimod man risikerer at skulle stå lidt i kø og vente et år eller to på en Wapiti (elk). Jelling Jagtrejser klarer alle formaliteter for vores gæster i den retning.

Jagten på Pronghorn og Mule Deer kan foregå på prærien lige uden for byen man bor I eller man begiver man sig op i De Sorte Bjerge, et tidligere Sioux indianer reservat, til ca. 3 km højde, hvor en primitiv kvægstation er indrettet til jagten. Jagten finder sted på privat ejet farmland, hvor outfitteren har en leaset kontrakt på et jagtareal på 15.000 ha. Der er mulighed for at jage Wapiti hjort oppe på toppen af bjergene fra begyndelsen af den 15. oktober, storøret hjort jagt langs vandløbene og antilopejagt på prærien neden for bjergene. Succesraten er næsten 100 % på alle trofæer. Det eneste som kan komme på tværs er vejret. Vi har tjekket outfitteren ud via hans interesseorganisation, der oplyser, at der kun har været én klage fra en tidligere kunde, der ønskede sine penge tilbage, fordi han pga. snefald og storm ikke kunne komme på jagt. Klagen blev afvist, da vejrlig ikke er et forhold, outfitteren har indflydelse på og han havde tilbudt kunden ekstra jagtdage uden beregning.

Wapiti jagten starter ved, at man rider (som tidligere sioux indianerne gjorde) eller kører, op på en observations top i ca. 3½ km højde. Herfra vil man kunne, når det tidlige lys kommer, kunne høre hjortenes karakteristiske fløjtende kald og man vil se, via kikkert eller spotting udstyr, hvordan hjorteflokkene kommer ud af skovene fra de omliggende bjergskråninger og langsomt begiver sig græssende gennem dalene. Fantastisk syn at se hundredvis af en af verdens største hjortearter langsomt bevæge sig henover skråninger på De Sorte Bjerge. I samråd med outfitteren beslutter man nu hvilken hjort, man vil jage. De største pladshjorte befinder sig i midten af flokken omgivet af talrige køer og kalve. Der er principielt to muligheder for gennemførelse af jagten. Den gammeldags ”Walk and Stalk”, hvor man bevæger sig ned af bjerget og kravler op af bjergsiden, hvor man forventer hjorteflokken vil passere. Dette kræver en vis kondition, men er også en fantastisk oplevelse, når man pludselig befinder sig inde midt i hjorteflokken og hvis vind og jagtheldet er i orden, får man lejlighed til at skyde det absolut største trofæ, der findes i den pågældende hjorteflok. Der er også den anden mulighed, at hvis man er i besiddelse af en finskydningsriffel og mestrer at skyde på afstande over 400-1000 meter også kan skyde sit trofæ fra observations toppen.

Indkvartering

I forbindelse med jagten foregår opholdet på et motel i byen Kaycee. Værelserne er med TV, bad og toilet – bestemt ikke noget særligt, men helt ok, når forventningerne er det rigtige sted – her kan godt være lidt smånusset i krogene, men sengetøj og håndklæder er rene – medbring evt. dit eget badehåndklæde. Forplejningen kan indtages på to forskellige spisesteder i byen. Man fortæller blot, hvilken outfitter man besøger og skriver under på dette, når maden serveres. Drikkevarer er for egen regning.